De avonturen van Jos, Fientje en Heksteria …. of Cordelia …

HEKSTERIA… een naam die het voorbije schooljaar ongetwijfeld één of zelfs meerdere keren uit de
mond van jullie dochter of zoon rolde.

Maar wie is die HEKSTERIA nu eigenlijk?

Wel, laten we even terugkeren naar de voorbije zomervakantie. Jos en Fientje mogen op vakantie naar vier eilanden. Op elk eiland verloopt alles prima. Op het ene eiland gedragen ze zich netjes, op een ander zijn ze supervriendelijk voor elkaar, op nog een ander hebben ze ongelofelijk veel respect voor het materiaal en op het vierde eiland bewegen ze heel veilig. Elk eiland heeft een ‘held ‘ als leider. Die zorgt ervoor dat alles goed loopt. Nu leeft er in een eng kasteel (hier ver vandaan 😉 ) een heks. Wanneer zij in haar spiegel kijkt en al die talentrijke en ordentelijke eilanden ziet wordt ze HEKSTERISCH. Vandaar ook haar naam HEKSTERIA. Op een dag bedenkt ze een gemeen plan. Ze ontvoert ze de vier helden en sluit hen op in haar kelder.
Jos en Fientje horen dat het op de eilanden niet goed meer gaat sinds de helden werden ontvoerd en zij roepen de hulp in van onze leerlingen om de helden te bevrijden. Dit kan alleen maar als we een nette of een vriendelijke opdracht uitvoeren, respect hebben voor ons materiaal en veilig bewegen in de gangen en op de speelplaats . Daar waren onze leerlingen een gans jaar zoet mee. Telkens ze een opdracht volbrachten, werd een held vrijgelaten en…..wonder boven wonder…..werd Heksteria iets mooier!

Pas op het einde van het schooljaar kwamen de leerlingen er achter waarom Heksteria zo’n slechte en gemene vrouw was geworden. Vroeger was ze een blij , vrolijk en vooral heel muziekknap kind dat gewoon Cordelia heette. Haar ouders, die zelf tovermensen waren, konden dit niet verdragen . Ze verboden Cordelia om te zingen en leerden haar gemene toverspreuken. Cordelia raakte zo boos dat ze alle mensen die wel hun talenten mochten tonen, wilde vernietigen. Ware het niet van Jos en Fientje EN van de leerlingen van onze school geweest, dan was het haar heel waarschijnlijk gelukt….

Om jullie nog wat meer van dit verhaal te laten genieten, steken in bijlage twee filmpjes. Het eerste
filmpje is een compilatiefilmpje van de bevrijding van de vier helden. Jos en Fientje praatten dit uiteraard telkens ‘live’ aan elkaar. 

Het tweede filmpje is het verhaal van hoe Cordelia Heksteria is
geworden…. Enjoy!

En terwijl jullie genieten van een welverdiende vakantie zijn wij al ideetjes aan het sprokkelen voor
een nieuw avontuur voor Jos en Fientje!